Διακοσμήστε τον χώρο σας με ταπετσαρίες τοίχου

03/07/2017
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
Στην Κατηγορία: Οδηγοί

Ένας πλήρης οδηγός για το πώς θα ντύσετε τον χώρο σας με ταπετσαρίες τοίχων

Οι ταπετσαρίες τοίχου χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων εδώ και περίπου 300 χρόνια. Η πρόοδος της τεχνολογίας τον 19ο αιώνα τις έκανε προσιτές σε όλους τους καταναλωτές και κατόχους ή ενοικιαστές σπιτιών κι έκτοτε αποτελούσαν την πιο δημοφιλή λύση για διακόσμηση τοίχων. Τη δεκαετία του 1980 ωστόσο επικράτησε το κίνημα του μινιμαλισμού στη διακόσμηση και οι ταπετσαρίες πέρασαν στο παρασκήνιο, τη τελευταία δεκαετία όμως κάνουν δυναμικό comeback και όλοι οι interior designers και διακοσμητές συμφωνούν ότι είναι η πλέον hot τάση στη διακόσμηση σπιτιών και καταστημάτων και θα παραμείνουν μάλιστα στη κορυφή των προτιμήσεων για πάρα πολλά χρόνια στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν είμαστε και ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις ταπετσαρίες και είναι πολύ πιθανόν οι νεότεροι να τις έχουν δει μόνο σε ταινίες ή σε σπίτια παππούδων. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν πλήρη οδηγό για αυτές, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι να φέρουν τη top τάση της διακόσμησης στο σπίτι τους ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. Εδώ λοιπόν θα λύσουμε σε πρώτη φάση όλες τις πιο συχνές απορίες σχετικά με τις ταπετσαρίες και τα αυτοκόλλητα τοίχου και στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν να αποφασίσετε την αγορά και την τοποθέτηση τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις ερωτήσεις.

Τι σχέδια ταπετσαριών τοίχων υπάρχουν;

Συνήθως απεικονίζουν συνεχόμενα μοτίβα σχεδίων και χρωμάτων τα οποία επαναλαμβάνονται και υπάρχει μία τεράστια ποικιλία σε σχέδια με ταπετσαρίες τοίχου: από κλασικά και απλά όπως ρίγες, καρό και πουά μέχρι τρισδιάστατα μοτίβα και σχέδια εμπνευσμένα από τη μοντέρνα τέχνη και αισθητική. Επιπλέον, υπάρχουν και οι φωτοταπετσαρίες τοίχου οι οποίες απεικονίζουν μία μεγάλη εικόνα υψηλής ανάλυσης και μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και με βάση κάποιες δικές σας φωτογραφίες ή κάποια εικόνα ή έργο τέχνης που σας αρέσει. Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά άπειρες και σίγουρα θα βρείτε μία που να ταιριάζει στο χώρο και το στιλ σας.

Πως γίνεται η τοποθέτηση ;

Η τοποθέτηση είναι μία πάρα πολύ απλή δουλειά η οποία μπορεί να γίνει ειδικά εργαλεία και γνώσεις. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ταπετσαρίες τοίχων, την ειδική κόλλα και ένα πινέλο για να απλώσετε τη κόλλα στον τοίχο ή την ίδια την ταπετσαρία. Αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε άνετα να κάνετε μόνοι σας την τοποθέτηση αλλά ακόμη και αν «δεν το έχετε» με τα μερεμέτια, η τοποθέτηση είναι μια σχετικά φθηνή και γρήγορη δουλειά. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχει και η αυτοκόλλητη, την οποία απλά και κολλάτε στον τοίχο σαν να είναι μεγάλα αυτοκόλλητα, χωρίς την ανάγκη χρήσης κόλλας και εργαλείων.

Προκαλούν ζημιά στον τοίχο μετά την εφαρμογή τους;

Τόσο οι ταπετσαρίες και οι κόλλες τους όσο και τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι κατασκευασμένα ώστε να μην προκαλούν καμία ζημιά στον τοίχο κατά τη τοποθέτηση και αφαίρεση τους. Αν γίνει κάποια ζημιά, συνήθως οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα και λάθος χειρισμούς.

Μπορούν να τοποθετηθούν ταπετσαρίες σε έπιπλα;

Οι ταπετσαρίες, ειδικά οι αυτοκόλλητες, μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε έστω και στοιχειωδώς λεία επιφάνεια, παρόλα αυτά, υπάρχουν και ταπετσαρίες ειδικά σχεδιασμένες για έπιπλα και συσκευές. Η ταπετσαρία ψυγείου μπορεί πολύ εύκολα να ανανεώσει τη κουζίνα σας, ενώ μία ταπετσαρία ντουλάπας μπορεί να δώσει απλά και οικονομικά νέα πνοή σε κάποιο υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο ή κρεβατοκάμαρα.

Που μπορώ να αγοράσω ταπετσαρίες κι αυτοκόλλητα τοίχου;

Ταπετσαρίες και αυτοκόλλητα τοίχου για το σπίτι σας θα βρείτε στα μαγαζιά με σιδηρικά και σε αυτά που εμπορεύονται μπογιές και είδη εσωτερικής διακόσμησης. Αν όμως θέλετε να διακοσμήσετε έναν μεγάλο χώρο ή πολλά σπίτια ή διαμερίσματα (τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου για παράδειγμα), θα πρέπει να αγοράσετε ταπετσαρίες τοίχου χονδρική από κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα. Εμπιστευτείτε την εταιρεία Velentzas Home για τις αγορές ταπετσαρίες τοίχων σε απίστευτα σχέδια και ανταγωνιστικές τιμές Αφού λοιπόν είδαμε τις πιο συχνές απορίες σχετικά με τις ταπετσαρίες τοίχου και τις απαντήσεις τους, ας περάσουμε σε μια πιο λεπτομερή ανάλυση του θέματος.

Γενικές κατηγορίες ταπετσαριών

Εννοείται ότι υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και τύποι ταπετσαρίας, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότερες με βάση τα σχέδια τους εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: Κλασικές Απεικονίζουν διαχρονικά μοτίβα τα οποία θα είναι πάντα στη μόδα και δεν θα «χρονολογούν» την διακόσμηση του σπιτιού.

Ποια σχέδια έχουν οι κλασικές;

Συνήθως έχουν τα πλέον κλασικά μοτίβα του χώρου της διακόσμησης και της μόδας δηλαδή το πουά, τις ρίγες και τα καρό. Εννοείται πως μπορείτε να βρείτε και πιο «προχωρημένα» σχέδια όπως μοτίβου τύπου Burberry αλλά και φλοράλ ή με γεωμετρικά σχήματα. Τα χρώματα τους συνήθως είναι σχετικά ουδέτερα και όχι πολύ έντονα για να τις κάνουν ακόμη πιο διαχρονικές. Οι κλασικές ταπετσαρίες είναι η ιδανική επιλογή για ένα σπίτι ή κατάστημα και για όσους δεν προλαβαίνουν να ακολουθούν όλες τις τάσεις της διακόσμησης. Είναι η πλέον ασφαλής επιλογή και σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Μοντέρνες

Τι σχέδια έχουν οι μοντέρνες;

Οι μοντέρνες ταπετσαρίες έχουν σχέδια τα οποία είναι εμπνευσμένα από τις τρέχουσες τάσεις που επικρατούν στο χώρο της εσωτερικής διακόσμησης. Μπορεί να απεικονίζουν φωτογραφίες λουλουδιών ή αντικειμένων, περιγράμματα από αντικείμενα ή τοπία ή ακόμη και να έχουν τυπωμένες πάνω τους επαναλαμβανόμενες λέξεις - όπως ας πούμε διάφορα είδη καφέ ή φαγητών – γραμμένες με ιδιαίτερο στιλ ή τεχνοτροπία. Είναι σίγουρα η κατάλληλη επιλογή για νεότερους η πιο μοντέρνους ανθρώπους και για καταστήματα. Το μειονέκτημα που έχουν είναι ότι κάποια σχέδια τους ίσως να μην είναι τόσο μοντέρνα και να χρειαστούν αντικατάσταση νωρίτερα από τις κλασικές. Τρισδιάστατες

Τι είναι οι τρισδιάστατες ταπετσαρίες τοίχου;

Είναι ταπετσαρίες με ειδικά τρισδιάστατα σχέδια τα οποία τους προσδίδουν βάθος και τις κάνουν να φαίνονται σαν να «μπαίνουν μέσα» στον τοίχο. Είναι η τελευταία λέξη στον κλάδο τις ταπετσαρίας. Οι ταπετσαρίες τοίχου τρισδιάστατες είναι ιδανικές για μικρούς χώρους, αφού δημιουργούν την εντύπωση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος απ’ ότι φαίνεται. Παιδικές

Τι σχέδια έχουν οι παιδικές;

Οι ταπετσαρίες που σχεδιάζονται για τους μικρούς μας φίλους έχουν συνήθως σχέδια εμπνευσμένα από τους αγαπημένους τους ήρωες παραμυθιών και ταινιών ή σειρών κινουμένων σχεδίων. Με απλά λόγια, υπάρχουν παιδικές ταπετσαρίες τοίχου για όλα τα γούστα και τις ηλικίες: από απλά σχέδια με γεωμετρικά σχήματα ή πεταλούδες και καρδούλες μέχρι πιο πολύπλοκα με σούπερ ήρωες ή πριγκίπισσες της Disney! Εδώ να αναφέρουν ότι οι παιδικές ταπετσαρίες συνήθως κατασκευάζονται από ειδικά υλικά για να καθαρίζονται πιο εύκολα, αφού όλα τα παιδιά είναι επιρρεπή στης σκανδαλιές και τις ζημιές, ειδικά όταν παίζουν με μπογιές και χρώματα!

Ταπετσαρίες σε υλικό τοίχου

Πέρα όπως από τις ταπετσαρίες με μοτίβα και άλλα σχέδια γεωμετρικού τύπου, υπάρχουν και αυτές που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίες επαγγελματικούς εκτυπωτές και απεικονίζουν τούβλα και άλλα υλικά κατασκευής για να δώσουν την εντύπωση ότι ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από άλλο υλικό και να δώσουν μια πιο industrial ή ρουστίκ ατμόσφαιρα στο χώρο. Πιο συγκεκριμένα, οι ταπετσαρίες σε υλικό τοίχου βγαίνουν στα παρακάτω σχέδια:

Τούβλο

Οι ταπετσαρίες αυτές απεικονίζουν τούβλα χωρίς σοβά, δίνοντας την εντύπωση ότι ο τοίχος δεν έχει καλυφθεί από σοβά και μπογιά. Είναι ιδανικά για τη δημιουργία μιας πιο ρετρό ή και βιομηχανικής ατμόσφαιρας.

Πέτρα

Οι ταπετσαρίες αυτές δίνουν την εντύπωση ότι ο τοίχος που καλύπτουν είναι πετρόχτιστος. Θα βρείτε ταπετσαρίες με μεγάλη ποικιλία στους τύπους πέτρας και τις τεχνοτροπίες τοποθέτησης, έτσι ώστε να πετύχετε ακριβώς το αποτέλεσμα και την ατμόσφαιρα που θέλετε στον χώρο σας.

Ξύλο

Τέλος, έχουμε τις ταπετσαρίες τοίχου ξύλου, οι οποίες δίνουν την εντύπωση ότι είσαι μέσα σε ξυλόσπιτο ή δεντρόσπιτο, Είναι ιδανικές για όσους θα ήθελαν να ζουν πιο κοντά στη φύση αλλά και για παιδικά δωμάτια, καθώς θα τα κάνει να θυμίζουν δεντρόσπιτα! Μπορείτε να δείτε περισσότερα σχέδια τούβλο, πέτρα ή ξύλο εδώ : https://www.velentzas.com.gr/tapetsaries/tapetsaries-toixou/touvlo-petra-ksilo/

Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ταπετσαρίες τοίχου σε υλικό;

Οι ταπετσαρίες σε υλικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο και δωμάτιο, ανάλογα πάντα με το στιλ της διακόσμησης και το στιλ που θέλουμε να πετύχουμε. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε καταστήματα αλλά και χώρους εστίασης όπως καφέ κι εστιατόρια αφού μπορούν να δημιουργήσουν πολύ εύκολα μία ατμόσφαιρα ποτ να ταιριάζει με το είδος και τη «καταγωγή» του υλικού. Είναι πολύ πιθανό να δείτε ταπετσαρία τούβλο σε μπαρ και κλαμπ, ειδικά σε αυτά που παίζουν ροκ μουσική, ενώ η πέτρα και το ξύλο προτιμούνται συνήθως από εστιατόρια που σερβίρουν φαγητά που θυμίζουν το χωριό, τη παράδοση και την εξοχή.

Ειδικά είδη ταπετσαρίας

Εδώ πλέον περνάμε στις πιο εξειδικευμένες ταπετσαρίες οι οποίες και συνήθως επιλέγονται για τις πιο «προχωρημένες», εντυπωσιακές και μοναδικές διακοσμήσεις. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να ξεχωρίσει ο χώρος σας, αυτές είναι η καλύτερη επιλογή. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Λεοπάρ

Αν σας αρέσουν τα animal print ρούχα και αξεσουάρ και θέλετε να ακολουθήσετε και μία παρόμοια τάση στη διακόσμηση του χώρου σας, οι ταπετσαρίες τοίχου λεοπάρ είναι η καλύτερη επιλογή! Συνήθως θα τις συναντήσετε σε κρεβατοκάμαρες και καταστήματα.

Με θέμα πόλεις

Πρόκειται για ταπετσαρίες που απεικονίζουν είτε το περίγραμμα του skyline ή του ορίζοντα μιας πόλης είτε των σημαντικότερων αξιοθέατων ή σημείων αναφοράς της. Μπορούν επίσης να απεικονίζουν και θέματα ή αντικείμενα που να σχετίζονται άμεσα με την εν λόγω πόλη. Για παράδειγμα, οι ταπετσαρίες τοίχου συνήθως απεικονίζουν την Αγγλική σημαία, το Big Ben, το λογότυπο του μετρό και τα διάσημα μαύρα ταξί της πόλης.

3D τοπία

Εδώ έχουμε συνήθως φωτοταπετσαρίες που απεικονίζουν τη φωτογραφία ενός φυσικού τοπίου με τέτοιο τρόπο όμως που να δίνει την εντύπωση των τριών διαστάσεων. Με άλλα λόγια, οι ταπετσαρίες 3D δίνουν την εντύπωση πως έχει πέσεις ο τοίχος στον οποίο βρίσκονται και από πίσω υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος ή μία παραλία με καταγάλανα νερά. Είναι ιδανικές για χώρους αναμονής αλλά και για σπίτια και ειδικά για όσους θέλουν να κλέβουν τις εντυπώσεις!

Λουλούδια

Σε αυτές τις ταπετσαρίες απεικονίζονται συνήθως φωτογραφίες διάφορων λουλουδιών ή και σκίτσα που απεικονίζουν λουλούδια. Οι ταπετσαρίες τοίχου λουλούδια είναι ιδανικές για μία γυναικεία κρεβατοκάμαρα αλλά και για καταστήματα όπως ανθοπωλεία και μαγαζιά με γυναίκεια ρούχα.

Θεματικές ταπετσαρίες για παιδικά δωμάτια

Τα παιδικά δωμάτια είναι και αυτά στα οποία τοποθετούνται πιο συχνά ταπετσαρίες, αφού πέρα από το να κάνουν τον χώρο που ζει, κοιμάται και διαβάζει το παιδί πιο ευχάριστο, προστατεύουν και τους τοίχους από τυχόν λεκέδες και ζημιές. Συνήθως η επιλογή θέματος είναι σχετική με τα γούστα και φυσικά το φύλο του παιδιού και η οποία δίνει ένα «θέμα» στο δωμάτιο και τον χώρο. Οι ταπετσαρίες τοίχου με νεράιδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς με τα κοριτσάκια και συνήθως ταιριάζουν και με τα παιχνίδια τους. Τα αγόρια από την άλλη τείνουν προς τις ταπετσαρίες τοίχου αυτοκίνητα αν είναι λάτρεις της ταχύτητας και της οδήγησης και προς αυτές με τους ήρωες κόμιξ.

Νεανικές

Απευθύνονται πλέον σε έφηβους ή και σε φοιτητές και ως εκ τούτου παύουν να έχουν καθαρά θέματα και να απευθύνονται αποκλειστικά σε αγόρια ή κορίτσια. Κύριο θέμα τους είναι η φύση. Με θέμα το διάστημα: είναι ιδανικές για δωμάτια εφήβων κάθε φύλλου και ηλικίας, δεδομένου ότι τους αρέσει το διάστημα ή η επιστημονική φαντασία. Με θέμα την θάλασσα: είναι επίσης τέλειες για όσους και όσες αγαπούν τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και το καλοκαίρι. Με θέμα τα ζώα: είναι ιδανικές για παιδιά που βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους. Το ίδιο ισχύει για τις ταπετσαρίες με θέμα τα δέντρα, οι οποίες θα μεταφέρουν το δωμάτιο των παιδιών στο δάσος.Για τους φοιτητές οι ταπετσαρίες με θεματολογία τα γράμματα είναι μία πάρα πολύ καλή, μοντέρνα και οικονομική λύση για τη διακόσμηση του σπιτιού τους ή του δωματίου της εστίας τους. Τέλος, υπάρχουν και οι ταπετσαρίες τοίχου με τοπία, οι οποίες και είναι κατάλληλες για δωμάτια παιδιών αλλά και νεαρών ενηλίκων, ασχέτως φύλου!

Για ειδικές διακοσμήσεις και στιλ

Όπως είπαμε και πριν, οι ταπετσαρίες έχουν σχέδια που καλύπτουν όλα τα γούστα και τα στιλ, όσο μοναδικά ή σπάνια και να είναι. Με θέμα μπαρόκ: οι οποίες απεικονίζουν μοτίβα εμπνευσμένα από τη φύση τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι είναι κεντημένα, είναι ιδανικές για τους λάτρεις της κλασικής διακόσμησης και των μπαρόκ επίπλων. Οι ταπετσαρίες τοίχου με στρας: είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν περισσότερη λάμψη και γκλάμουρ στο χώρο τους. Τέλος, οι υφασμάτινες είναι ιδανικές για χώρους με λιτή και κλασική αισθητική αλλά και για καταστήματα ρούχων.

Ρετρό

Οι ταπετσαρίες αυτές έχουν τεράστια ιστορία και τα σχέδια τους δεν χάνονται και δεν «ξεχνιούνται» ποτέ. Δεδομένου λοιπόν ότι οι δεκαετίες του 90 και του 80 είναι πολύ hip τα τελευταία χρόνια, οι ταπετσαρίες τοίχου ρετρό είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να ακολουθούν τα τελευταία trends.

Ρομαντικές

Έχουν σαν θέμα την αγάπη και των έρωτα και συνήθως απεικονίζουν καρδούλες ή και ερωτικά μηνυματάκια. Είναι τέλειες για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας.

Mε χρώμα

Τέλος, περνάμε στην πιο απλή κατηγορία,αυτές που έχουν μόνο κάποιο χρώμα ή χρώματα ή κάποια πολύ απλά σχέδια. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν οι κλασικές ταπετσαρίες όπως οι πουά και οι ριγέ που αναφέραμε και παραπάνω. Ας τις δούμε και αυτές λίγο πιο αναλυτικά. Μονόχρωμες

Γιατί να επιλέξω ταπετσαρίες τοίχου μονόχρωμες;

Οι μονόχρωμες συνήθως αντικαθιστούν το βάψιμο των τοίχων γιατί παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη μπογιά. Οι ταπετσαρίες είναι πολύ πιο ανθεκτικές στους λεκέδες και τις ζημιές. Επιπλέον, αν θέλετε να τις αλλάξετε και να τις αντικαταστήσετε με άλλο χρώμα, όσο έντονο και να είναι αυτό, απλά τις αφαιρείτε και τοποθετείτε καινούργιες. Αν έχετε ας πούμε ταπετσαρίες τοίχου μωβ κι επιλέξετε να τις αλλάξετε, απλά τις βγάζετε και βάζετε τις νέες στη θέση τους. Αν είχατε βαμμένους μωβ τοίχους όμως, θα χρειαζόσασταν πολλά χέρια και λίτρα μπογιάς για να αλλάξετε το χρώμα τους. Εννοείται πως αν σας αρέσουν τα πιο σκούρα χρώματα, τότε οι γκρι είναι η καλύτερη επιλογή για σας, αφού είναι πολύ πιο οικονομικές από το βάψιμο, ειδικά αν σκοπεύετε να αλλάξετε το χρώμα στο μέλλον.

Ριγέ

Το ριγέ είναι το πιο κλασικό δίχρωμο σχέδιο. Mπορεί να αποτελούνται από κάθετες ρίγες - κάνουν τον τοίχο να φαίνεται πιο ψηλός – ή οριζόντιες ρίγες – κάνουν τον τοίχο πιο φαρδύ – ενός ή και παραπάνω χρωμάτων. Εννοείται πως μπορείτε να επιλέξετε και πιο εκκεντρικά σχέδια, όπως τις ταπετσαρίες τοίχου ζέβρα. Οι ταπετσαρίες τύπου ριγέ είναι από τις πιο δημοφιλείς, κυρίως γιατί δημιουργούν ψευδαισθήσεις σχετικά με το μέγεθος του χώρου.

Φλοράλ

Οι ταπετσαρίες τοίχου φλοράλ είναι από τις πιο διαχρονικές και κλασικές επιλογές και ταιριάζουν σε κάθε χώρο και δωμάτιο. Διαφέρουν από αυτές με λουλούδια γιατί απεικονίζουν σχέδια και όχι φωτογραφίες λουλουδιών. Είναι μία πολύ ασφαλής αλλά και εντυπωσιακή επιλογή.

Πουά

Το πουά είναι άλλη μία ασφαλής και διαχρονική επιλογή για όσους δεν τους αρέσουν τα φλοράλ σχέδια. Είναι διαθέσιμες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και με πολλά μεγέθη στις βουλίτσες τους. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να ταιριάζει στο χώρο και το στιλ σας.

Ασπρόμαυρες

Αν δεν θέλετε να ρισκάρετε με έντονα χρώματα ή πολύπλοκα σχέδια, τότε δεν υπάρχει πιο κλασική και διαχρονική λύση από τις ασπρόμαυρες. Εννοείται πως το πιο δημοφιλές ασπρόμαυρο μοτίβο είναι αυτό που θυμίζει σκακιέρα.

Μία σημαντική συμβουλή για τη σωστή αγορά και τοποθέτηση:

Αφού λοιπόν καταλήξετε στο χρώμα και το σχέδιο της αγαπημένης ταπετσαρίας σας, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν και κάτι ακόμη πριν να την αγοράσετε και να την τοποθετήσετε: την υφή του τοίχου στην οποία θα τοποθετηθεί. Οι αυτοκόλλητες μπορεί να είναι πιο οικονομικές κι εύκολες στη τοποθέτηση, αλλά θέλουν έναν πολύ λείο, καθαρό και στεγνό τοίχο για να κολληθούν σωστά. Αν ο τοίχος σας δεν πληροί κάποια από αυτές τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να προτιμήσετε «συμβατικές» ταπετσαρίες και ίσως να χρειαστείτε και κάποιο λίγο πιο ειδική κόλλα. Επίσης, αν ο τοίχος σας έχει κάποιες ζημιές ή ατέλειες – οι ταπετσαρίες είναι ο πιο οικονομικός και γρήγορος τρόπος για την κάλυψη ζημιών και κακοτεχνιών στους τοίχους – προτιμήστε ανάγλυφες, έτσι ώστε οι εν λόγω ατέλειες να μη γίνονται αντιληπτές ακόμη και αν κάποιος ψηλαφεί τη ταπετσαρία!

Προτάσεις για ταπετσαρία ανάλογα με το χώρο του σπιτιού

Αφού λοιπόν μιλήσαμε για τα είδη και τα σχέδια των ταπετσαριών, ήρθε η ώρα να δούμε και ποιες ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο ή χώρο του σπιτιού ή του καταστήματος σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι το δωμάτιο στο οποίο περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας και στο οποίο μαζεύεται η οικογένεια για να χαλαρώσει και να διασκεδάσει. Οι ταπετσαρίες τοίχου για το σαλόνι λοιπόν, θα πρέπει να ταιριάζουν σε όλα τα γούστα των μελών της οικογένειας, γι’ αυτό και κλασικά σχέδια όπως τα ριγέ ή φωτοταπετσαρίες με φυσικά ή αστικά τοπία είναι συνήθως η καλύτερη λύση. Να ξέρετε ότι δεν είναι ανάγκη να βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους, μπορείτε να βάλετε μόνο σε έναν για να τον τονίσετε ή να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό ή μεγάλο. Αυτό ισχύει και για όλες τις ταπετσαρίες τοίχου δωματίου.

Κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο προσωπικό δωμάτιο του κάθε ατόμου ή ζευγαριού και είναι και ο χώρος στον οποίο τελειώνει και ξεκινά η μέρα μας. Οι ταπετσαρίες τοίχου για την κρεβατοκάμαρα λοιπόν, θα πρέπει να σας χαλαρώνουν και να σας εμπνέουν. Οι ταπετσαρίες με ρομαντικά σχέδια και θέματα ή με μηνύματα καλημέρας ή καληνύχτας είναι η καλύτερη επιλογή. Προτείνουμε να τις τοποθετήσετε είτε στο τοίχο που ακουμπά το προσκέφαλο είτε απέναντι από το κρεβάτι.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια που λαμβάνει τη λιγότερη διακόσμηση κυρίως γιατί λόγω του μαγειρέματος είναι εύκολο να δημιουργηθούν λεκέδες και άλλες ζημιές οι ταπετσαρίες τοίχου κουζίνας είναι ανθεκτικές στους λεκέδες κι εύκολες στο καθάρισμα, οπότε είναι η καλύτερη λύση όχι μόνο για τη διακόσμηση αλλά και για τη προστασία των τοίχων. Ταπετσαρίες με θέμα το φαγητό ή μηνύματα για καλή όρεξη ή συνταγές ταιριάζουν τέλεια στη κουζίνα!

Παιδικό δωμάτιο

Για τις συγκεκριμένες ταπετσαρίες έχουμε μιλήσει και σε άλλο κομμάτι του οδηγού, Εδώ να τονίσουμε ότι αποτελούν μία πολύ καλή προστασία για τον τοίχο του δωματίου των παιδιών, ειδικά αν αυτά είναι μικρά και παίζουν με χρώματα. Όσον αφορά τα σχέδια, ήρωες σειρών και ταινιών είναι πολύ καλή επιλογή για μικρότερα παιδιά, ενώ παραστάσεις τοπίων ή με θέμα τη φύση είναι καλύτερες για μεγαλύτερα παιδιά κι έφηβους.

Μπάνιο

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά ταπετσαρίες μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και στο μπάνιο και να του δώσουν μία νέα πνοή με κόστος πολύ μικρότερο από αυτό της αντικατάστασης των πλακιδίων του. Με θέμα όπως το νερό ή σε χαλαρωτικά χρώματα και σχέδια είναι η καλύτερη επιλογή για το μπάνιο σας. Πάρτε μια γεύση εδώ

Γραφείο

Το γραφείο είναι ο προσωπικός χώρος στον οποίο εργάζεστε και δημιουργείτε γι’ αυτό και οι ταπετσαρίες σας θα πρέπει να έχουν χρώματα και σχέδια που να σας ηρεμούν και να σας εμπνέουν. Αν το γραφείο σας είναι και χώρος που δέχεστε πελάτες, τότε καλό θα ήταν να έχετε πιο κλασσικά σχέδια. Οι μονόχρωμες, οι ασπρόμαυρες, οι ριγέ και οι μπαρόκ είναι οι καλύτερες για γραφεία κι επαγγελματικούς χώρους.

Υπάρχουν και για εστιατόρια;

Στα εστιατόρια μπορεί να τοποθετηθεί οποιαδήποτε ταπετσαρία, αλλά καλό θα είναι να είναι εύκολες στο καθάρισμα και ανθεκτικές για να έχει πάντα ο χώρος άψογη εμφάνιση. Εννοείται πως οι ταπετσαρίες τοίχου για εστιατόρια θα πρέπει να έχουν θέμα το φαγητό ή να ταιριάζουν με το θέμα και τα φαγητά του εστιατορίου. Μία ταπετσαρία με εικόνες θάλασσας ας πούμε είναι ιδανική για μία ψαροταβέρνα.

Υπάρχουν ταπετσαρίες εξωτερικού χώρου;

Στο εξωτερικό του σπιτιού σας μπορούν να τοποθετηθούν ειδικές ταπετσαρίες από ανθεκτικά υλικά, ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι ταπετσαρίες υλικών. Καλό θα ήταν να ενημερώσετε την επιχείρηση ταπετσαριών για το είδος και την υφή των εξωτερικών τοίχων σας για να σας δώσει τις κατάλληλες ταπετσαρίες και κόλλες. Αφού λοιπόν είδαμε τα πάντα για τις ταπετσαρίες, ας δούμε και μερικά πράγματα γύρω από ένα θέμα που σίγουρα μας ενδιαφέρει όλους τον καιρό της κρίσης: τις ταπετσαρίες τοίχου τιμές!

Πως καθορίζονται οι τιμές;

Αυτό που παίζει τον κύριο ρόλο στη τιμή μίας ταπετσαρίας είναι φυσικά το μέγεθος της και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη αλλά και η κόλλα που χρειάζεται για τη τοποθέτηση της. Γενικά πάντως το κόστος τους είναι οικονομικό και η τοποθέτηση τους εύκολη, οπότε συνήθως δε θα χρειαστούν παραπάνω έξοδα για κάποιο συνεργείο τοποθέτησης.

Πως μπορώ να βρω φθηνές ταπετσαρίες τοίχου;

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρει κανείς ταπετσαρίες τοίχου φθηνές είναι να ψάξει στο internet, καθώς μία απλή αναζήτηση θα βγάλει πολλά αποτελέσματα αλλά και τιμές για να γίνει σύγκριση. Εννοείται πως υπάρχουν και πολλές ταπετσαρίες τοίχου προσφορές, αν ψάξετε με αυτόν τον όρο στο internet ή αν κάνετε μία βόλτα στα σχετικά μαγαζιά, σίγουρα θα βρείτε πολλές. Καλή ιδέα θα ήταν να βρείτε και κάποιες που να περιλαμβάνουν και το κόστος της τοποθέτησης αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να τις αναλάβετε μόνοι σας. Είναι εύκολο να βρείτε ταπετσαρίες τοίχου οικονομικές, αρκεί να μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να έχετε λίγη διάθεση για ψάξιμο! Αυτό που σας προτείνουμε εμείς είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ στο Velentzas Home και θα σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε την ταπετσαρία της αρεσκείας σας σύμφωνα με το γούστο και το budget σας Εδώ ο οδηγός μας φθάνει στο τέλος του. Ελπίζουμε να τον βρήκατε χρήσιμο κι ευχάριστο και να μάθατε και κάποια πράγματα που δεν γνωρίζατε για την διακόσμηση σπιτιού και τις ταπετσαρίες τοίχου. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τον χρόνο σας!
Pinterest
Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική