Χαλιά : μια διαχρονική λειτουργική πινελιά διακόσμησης

17/10/2017
από Velentzas Blog
Στην Κατηγορία: Οδηγοί

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα χαλιά είναι μια ξεπερασμένη μόδα που αφήσαμε πίσω μας πριν αρκετά χρονιά υιοθετώντας πιο ανάλαφρες τακτικές διακόσμησης χώρου. Αν και εσείς είστε ένας από αυτούς, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε και να δείτε τα χαλιά από μια πιο φιλική σκοπιά μιας και η συμβολή τους σε πάσης φύσεως χώρους  ακόμα και στα πιο σύγχρονα και μοντέρνα σπίτια μπορεί να είναι καίρια.

Κάντε οικονομία!

Να, ένας λόγος που θα πείσει τους πιο πρακτικούς και οικονόμους από σας  να ξαναβάλουν  τα χαλιά στην ζωή τους. Τα περιττά έξοδα είναι πολυτέλεια για πολλούς από μας σήμερα πόσο μάλλον οι αυξημένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού και πετρελαίου για να ζεσταθούμε το χειμώνα. Τα χαλιά μπορούν να βοηθήσουν ώστε να νιώθετε πιο ζεστό το σπίτι σας  αλλά και να διατηρείτε αυτή την ζεστασιά περισσότερα εντός του σπιτιού με αισθητά λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και πετρελαίου

Εκμεταλλευτείτε την ηχομονωτική τους ιδιότητα.

Κι όμως τα χαλιά μπορούν  να βοηθήσουν και σε αυτό όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Κυρίως λόγω της δομής  του συμβάλλουν  στην μείωση των κραδασμών και των θορύβων και απαγορεύουν την μεταφορά τους  στους κάτω ορόφους  της πολυκατοικίας.  Βάζοντας λοιπόν τα χαλιά σε οποιοδήποτε χώρο επαγγελματικό ή προσωπικό έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι δεν θα ενοχλείτε με το παραμικρό τους γείτονες χωρίς να περιορίζεται τις δραστηριότητες σας.

Αποφύγετε τα ατυχήματα.

Ιδιαίτερα αν έχετε παΐδια  σε μικρή ηλικία  τα χαλιά πρέπει να τα υιοθετήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.  Τα μικρά παίζουν σχεδόν καθόλα την διάρκεια  της μέρας και σίγουρα δεν μπορείτε εύκολα να τα περιορίσετε σε αυτό. Το μόνο στο οποίο μπορείτε να παρέμβετε είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιχνίδι τους και τα χαλιά σίγουρα θα σας  φανούν σωτήρια.  Τα παΐδια θα μπορούν ελευθέρα να περπατήσουν ξυπόλητα και να κάτσουν κατάχαμα  χωρίς να ανησυχείτε ότι θα κρυώσουν. Επίσης, μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος να σπάσουν  οτιδήποτε όπως και να χτυπήσουν τουλάχιστον πέφτοντας στο δάπεδο. Μεγάλη ανακούφιση τα χαλιά πιστέψτε με και για  εκείνα και για σας.

Διαχωρίστε τους χώρους σας!

Άλλος ένας σημαντικός λόγος να ξανασκεφτείτε τα χαλιά ως μια επιλογή διακόσμησης του επαγγελματικού ή προσωπικού σας χώρου είναι ότι μπουρού εύκολα να σας βοηθήσουν να  οριοθετήσετε διακριτά κομμάτια ενός ενιαίου χώρου με διαφορετική χρήση. Αν για παράδειγμα στο σπίτι σας έχετε ευρύχωρο καθιστικό μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα χάλι να δημιουργήσετε στο ίδιο χώρο το γραφείο σας χωρίς πρόσθετα διαχωριστικά χώρου ή παραβάν.  Είναι μια εξαιρετική δυνατότητα  που έχουν τα χαλιά και δεν πρέπει να την αφήσετε ανεκμετάλλευτη ιδιαίτερα αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος που σημαίνει  ότι δεν μπορείτε να τον φορτώνετε με περιττά διακοσμητικά.

Χαλια για το σπιτι με στυλ

Δώστε το ύφος και το στυλ που αρμόζει στο χώρο.

Τα χαλιά δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία διακόσμησης που πρέπει να χρησιμοποιούμε συνετά και πάντα έχοντας κατά νου το στυλ που θέλουμε να έχει ο χώρος . Ευλόγα λοιπόν με διαφορετικού είδους  χαλιά διακοσμεί κάνεις το σπίτι του, τον επαγγελματικό του χώρο ή ακόμα κι ένα θρησκευτικό χώρο όπως μια εκκλησία.  Ανάλογα με την περίπτωση διαλέγουμε τι υλικό  το χρώμα και το στυλ του χαλιού.

Ολοκληρώνοντας , τα χαλιά μπορούν σίγουρα να σας προσφέρουν αρκετά αρκεί να ξέρετε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά.  Μη απορρίψετε λοιπόν αυτή την επιλογή πριν την γνωρίζετε και θα δεν θα χάσετε!

 

Pinterest
Σχόλια

Υπεροχο αρθρο, με κανει να θελω να στρωσω τα χαλια μου παλι και ας κανει ζεστη. Η θαλπορη που δινουν τα χαλια στο σπιτι ειναι τι κατι αλλο.

Γράψτε μια κριτική