3D WALL PANELS οδηγίες εγκατάστασης τους

18/02/2023
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
  1. Πρώτο βήμα πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των WPC panels με πηχάκια είναι να αξιολογήσουμε το μέγεθος και τις γωνίες του τοίχου που θα τοποθετηθούν, ώστε να υπολογίσουμε την ακριβή ποσότητα των panels αλλά και των αξεσουάρ που θα χρειαστούμε.
  2. Αρχικά πρέπει να τοποθετήσουμε την εξωτερική γωνία (βλ. σχέδιο 1 με μοβ) εφόσον υπάρχει και μετά τοποθετούμε τα panels (βλ. σχέδιο 1 με μπλε).
  3. Τελευταίο βήμα είναι να βιδώσουμε τη γωνία τελειώματος (βλ. σχέδιο 1 με κόκκινο) και τη μονή λωρίδα (βλ. σχέδιο 1 με πράσινο). Αν ο χώρος δεν επαρκεί για τοποθέτηση ολόκληρου του panel, υπάρχει η δυνατότητα κοπής κατά μήκος όπως φαίνεται και στο σχέδιο.

 

3D WPC PANELS - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_1

 

Πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση της επένδυσης τοίχου, θα πρέπει να τοποθετήσουμε τα καδρόνια πάνω στα οποία θα βιδωθούν τα panels και τα αξεσουάρ. Η απόσταση ανάμεσα στα καδρόνια θα πρέπει να είναι ≤500mm και το πάχος του καδρονιού 30mm. (εικ. 2)

Ανάλογα με το σχήμα το τοίχου, επιλέγουμε πως θα ξεκινήσει η τοποθέτηση. Εφόσον υπάρχει στον τοίχο εξωτερική γωνία ξεκινάμε από εκεί. (εικ. 2)

Αρχικά λοιπόν βιδώνω την εξωτερική γωνία επάνω στο καδρόνι. (εικ. 3)

Στη συνέχεια βιδώνω τα panels προς τη μία πλευρά του τοίχου. (εικ. 4)

3D WPC PANELS - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_2

Εγκαθιστούμε τα WPC panels με τη σειρά και προς το τέλος του τοίχου υπολογίζουμε τον χώρο για τη γωνία τελειώματος και τη μονή λωρίδα. (εικ. 5)

Αρχικά λοιπόν τοποθετούμε τη γωνία τελειώματος. (εικ. 6)

Και μετά τοποθετούμε τη μονή λωρίδα όπως φαίνεται στην εικόνα 7.

Εφόσον ολοκληρώσουμε τη μία πλευρά του τοίχου, συνεχίζουμε με τοποθέτηση των panels και στην άλλη. (εικ. 8)

Συνεχίζουμε την εγκατάσταση των πάνελς, μέχρι να φτάσουμε στην εσωτερική γωνία του τοίχου. (εικ. 9)

Θα πρέπει να αφήσουμε ένα μικρό κενό στον προηγούμενο τοίχο ώστε να μπορεί να χωρέσει το επόμενο panel. Τοποθετώ το επόμενο με φορά ώστε να μπορεί να βιδωθεί δεξιά.  (εικ. 10)

3D WPC PANELS - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_3

Ολοκληρώνουμε την εγκατάσταση και σε αυτόν τον τοίχο υπολογίζοντας πάλι χώρο για τη γωνία τελειώματος και τη μονή λωρίδα.

3D WPC PANELS - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_4

Τελευταίο βήμα είναι η τοποθέτηση της μονής λωρίδας και η WPC επένδυση τοίχου με πηχάκια είναι έτοιμη.

3D WPC PANELS - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_5

 

Ο τελευταίος πίνακας δείχνει πώς το μήκος του WPC διαφοροποιείται ανάλογα με τη θερμοκρασία. Στην πρώτη οριζόντια γραμμή  είναι  οι  θερμοκρασίες  και  στην  πρώτη  κάθετη  γραμμή  το  μήκος  του  WPC. Στις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα, η θερμοκρασία δεν είναι μεγαλύτερη από 40°C και με δεδομένο ότι το μήκος του WPC είναι 2,90m, προτείνουμε, το διάκενο διαστολής μεταξύ της ένωσης δύο σανίδων να είναι στα 5,8mm.

3D WPC PANELS - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_6

3D WPC PANELS - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΙΧΟΥ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_63D WPC PANELS - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΙΧΟΥ - ΣΤΡΑΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_6

Pinterest