Πώς να επιλέξετε επαγγελματικές και οικιακές μοκέτες;

18/11/2017
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
Στην Κατηγορία: Οδηγοί

Επιλέξτε τώρα την σωστή μοκέτα για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο!

Οι μοκέτες αποτελούν μια αναπόσπαστη πινελιά διακόσμησης για πολλά σπίτια αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Βέβαια θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή της κατάλληλης μοκέτας καθώς δεν εξυπηρετούν όλων των ειδών οι μοκέτες όλες τις χρήσεις εξίσου καλά. Για αυτό παρακάτω αναφέρουμε τα βασικότερα κριτήρια επιλογής μιας μοκέτας και πως θα επιλέξετε την καταλληλότερη τόσο για οικιακή χρήση όσο και για επαγγελματική.

Υλικό της μοκέτας.
Κατά κύριο λόγο οι μοκέτες φτιάχνονται είτε από πολυαμιδικη ίνα είτε από ίνα πολυπροπυλενίου. Μπορεί να μην γνωρίζεται τα συγκεκριμένα υλικά, όπως είναι λογικό,  το σημαντικό όμως που πρέπει να ξέρετε για αυτά ώστε να κάνετε σωστή επιλογή είναι ότι οι μοκέτες με πολυαμιδικη ίνα προσφέρουν την μέγιστη δυνατή αντοχή στην μοκέτα  και όχι μόνο αυτό αλλά δίνουν την δυνατότητα στις μοκέτες να επανέρχονται ταχύτατα στην πρότερη κατάσταση μετά από καταπόνηση.

Οι μοκέτες από πολυπροπυλένιο υστερούν σε αυθεντικότητα σε σχέση με τις πολυαμιδικες ωστόσο είναι αισθητά πιο οικονομικές πράγμα που τις καθιστά την ιδανικότερη επιλογή για χώρους οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς που είναι μικρής καταπόνησης

Πυκνότητα πλέξης της μοκέτας.
Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να επιλέξετε σωστά είναι η πυκνότητα της μοκέτας ( κόμποι ανά τετραγωνικό μετρό). Η πυκνότητα της μοκέτας που θα διαλέξετε είναι σημάδι τόσο της ανθεκτικότητας όσο και της ποιότητας της πράγμα που σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη πυκνότητα τόσο μεγαλύτερη αντοχή στην καταπόνηση και άρα εξαιρετική επιλογή για επαγγελματικούς χώρους.

Υλικό υποστρώματος  της μοκέτας.
Δώστε σημασία στο υλικό από το οποίο αποτελείται το υπόστρωμα της μοκέτας γιατί αυτό είναι που επηρεάζει αρκετά την εμπειρία χρήσης της. Με αλλά λόγια αν σας ενδιαφέρει να έχετε ένα ανάλαφρο και μαλακό περπάτημα πρέπει να προσέξετε ώστε η μοκέτα σας να έχει μαλακό υπόστρωμα. Για μοκέτα επαγγελματικής χρήσης ωστόσο έχει επικρατήσει το υπόστρωμα συνθετικής λινάτσας που είναι εξαιρετικής αντοχής.

Βάρος πέλους της μοκέτας.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν αναφερόμαστε σε βάρος πέλους της μοκέτας δεν εννοούν το βάρος της μοκέτας ολόκληρης αλλά το βάρος του υλικού που υπάρχει πάνω από το υπόστρωμα. Όταν μια μοκέτα διαθέτει μεγαλύτερο βάρος πέλους από κάποια άλλη αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερο υλικό πάνω από το υπόστρωμα σε σχέση με τη άλλη και άρα είναι πιο ανθεκτική στην χρήση και στην φθορά.

Διαστάσεις μοκέτας.
Κατασκευαστικά οι μοκέτες συνήθως υφαίνονται σε μεγάλα ρολά. Με βάση λοιπόν της διαστάσεις του επαγγελματικού ή του προσωπικού σας χώρου καλό θα ήταν να γνωρίζετε εκ των προτέρων αν σας κάνουν τα κατασκευαστικά προκαθορισμένα μέτρα ή όχι . Αν τα ρολά που υφαίνονται είναι μεγαλύτερα ίσως χρειαστείτε να κοπεί η μοκέτα από ειδικό μηχάνημα. Αν πάλι ο χώρος σας είναι μεγαλύτερος θα τοποθετηθούν περισσότερα από 1 ρολά μοκέτας το ένα πλάι στο άλλο.

Αυτά ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να θυμάστε για να αγοράσετε την καταλληλότερη μοκέτα για σας. Υπάρχουν κι αλλά βέβαια όπως η αντιφατικότητα και η ακουστότητα της μοκέτας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας δευτερευόντως ώστε να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας το σημαντικότερο είναι να την χαρείτε!

Δείτε περισσότερες μοκέτες για να καλύψουν τις ανάγκες σας πατήστε εδώ--> https://www.velentzas.com.gr/moketes/

Pinterest
Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική