Συνθετικός χλοοτάπητας ή Πλαστικό Γκαζόν

26/01/2018
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
Στην Κατηγορία: Οδηγοί

Τι είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας;

Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι έτοιμο γκαζόν σε ρολό, συνήθως 4m φάρδους και 2m φάρδους. Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι απόλυτα ανθεκτικός στον ήλιο και τη βροχή και τοποθετείται εύκολα πάνω στο υπάρχον χώμα ή βεράντα σας. Επειδή πρόκειται στην ουσία για είδος μοκέτας, προφανώς δεν χρειάζεται πότισμα, κούρεμα και περιποίηση. Μάλιστα, οι Συνθετικοί χλοοτάπητες έχουν στο κάτω μέρος τους τρύπες αποστράγγισης για να φεύγει το νερό της βροχής.

Που μπορεί να μπει ο συνθετικός χλοοτάπητας;

Ο Συνθετικός χλοοτάπητας μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε χώρο θα είχατε κανονικό γκαζόν. Μπορεί να μπει στον κήπο σας, πάνω σε καλά πατημένο χώμα ή μπορεί να μπει και στη βεράντα ή στην ταράτσα σας. Ο συνθετικός χλοοτάπητας θα ταιριάξει με τον οποιοδήποτε χώρο σας χωρίς κανένα πρόβλημα, αφήνοντας μία τέλεια όψη γκαζόν για να την χαρείτε εσείς και η οικογένειά σας.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας δεν έχει πρόβλημα στο νερό & βροχή

Το πλαστικό γκαζόν είναι συνθετικής/πλαστικής σύνθεσης και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στον ήλιο και τη βροχή. Μπορεί να μένει μόνιμα εκτεθειμένο στον ήλιο, επί πολλούς μήνες, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το χρώμα του. Ο συνθετικός χλοοτάπητας, επίσης, δεν επηρεάζεται από τη βροχή, όσο συχνά και αν βρέχει ή και για οποιαδήποτε έντασης βροχή χάρις τις τρύπες αποστράγγισεις που έχει στο υπόστρωμα του. Έτσι μετά τη βροχή ο χλοοτάπητας στεγνώνει εύκολα χωρίς να εγκλωβίζει την υγρασία πουθενά.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας δεν χρειάζεται πότισμα & κούρεμα

Όσοι έχετε ή είχατε φυσικό γκαζόν στον κήπο σας, ξέρετε πολύ καλά πόσες ατελείωτες ώρες έχετε αφιερώσει στην περιποίησή του. Κλάδεμα, πότισμα, επισκέψεις σε καταστήματα με είδη κήπου για αγορά φαρμάκων, κάνουν την απόλαυση του φυσικού γκαζόν μία παράλληλη δέσμευση και συνεχόμενη υποχρέωση. Το πλαστικό γκαζόν θα σας απαλλάξει από αυτές τις σκοτούρες καθώς δεν χρειάζεται καθόλου πότισμα και ούτε προφανώς καθόλου κούρεμα.

Η αισθητική του συνθετικού χλοοτάπητα είναι τέλεια

Σκεπτόμενοι τον πλαστικό χλοοτάπητα, ότι αφού δεν είναι φυσικό γρασίδι δεν θα φαίνεται πολύ ωραίο, θα διαπιστώσετε πως αν επισκεφτείτε το κατάστημα Velentzas Home και δείτε τους χλοοτάπητες από κοντά, θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο πλούσιο και αληθοφανές υφή τους . Διάφορα πάχη απο 20mm εώς 50mm, με πράσινη ίνα και ανακατεμένες λίγες σγουρές μπεζ ίνες, έχουμε ένα φοβερό το αποτέλεσμα, μαλακό και ευχάριστο πάτημα. Είναι τα στοιχεία του συνθετικού γκαζον που ακόμα θα ξεγέλαγαν και ένα έμπειρο γεωπόνο.

Χρειάζομαι χωματουργικές εργασίες για τον συθετικού χλοοτάπητα;

Ο συνθετικός χλοοτάπητας, όντας στην ουσία ένα ρολό μοκέτας, μπαίνει πάνω σε λείες επιφάνειες. Είτε πρέπει να το βάλετε πάνω στη βεράντα σας είτε στον κήπο σας, αν είναι σχετικά λείος. Το χώμα πρέπει να μην είναι έντονα ανώμαλο ή/και σαθρό. Αν γενικώς περιποιείστε τον κήπο σας, μάλλον σε τέτοια καλή κατάσταση θα είναι, έτοιμος να δεχτεί το συνθετικό χλοοτάπητα. Αν όμως υπάρχουν μπάζα ή μεγάλες ανωμαλίες, θα πρέπει να ζητήσετε από τον κηπουρό σας να κάνει, όσο είναι δυνατόν, επιπεδοποίηση στον κήπο σας, ιδανικά με ένα κύλινδρο.

Συμβουλή
Πριν στρώσετε τον πλαστικό χλοοτάπητα, περάστε μία λεπτή στρώση από λευκή άμμο (άμμο μπετού). Έτσι, αν βρέξει πολύ, θα σκληρήνει η επιφάνεια και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειτε να βγει η λάσπη πάνω στο έτοιμο γκαζόν μοκέτα, αφού το νερό θα στραγγίζει μέσα από το χαλίκι και ο συνθετικός χλοοτάπητας δεν θα έρχεται σε άμεση επαφή με το χώμα.

Ο πλαστικός χλοοτάπητας θα μειώσει τα κόστη σας

Μπορεί οι αρχικές τιμές ενός καλού συνθετικού χλοοτάπητα να είναι σχετικά ακριβές, όμως σκεφτείτε από πόσα άλλα έξοδα θα σας γλιτώσει, οικονομικά και χρονικά. Δεν χρειάζεται πότισμα, άρα δεν πληρώνεται για νερό. Δεν χρειάζεται κούρεμα, άρα δεν πληρώνεται κηπουρό. Δεν χρειάζεται φάρμακα, άρα και από εκεί γλιτώνετε έξοδα και υγιείνη. Φυσικά και ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, οπότε σκεφτείτε με τον συνθετικό χλοοτάπητα πόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα έχετε για να χαρείτε τον κήπο σας με την οικογένειά σας, παρά να είστε δέσμιος της συνεχούς περιποίησης του κήπου.

Συμπέρασμα

Χαρείτε την βεράντα και τον κήπο σας με ένα πλαστικό χλοοτάπητα, ο οποίος είναι μία τέλεια και όμορφη λύση συνθετικού γκαζόν, με όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα και χωρίς δέσμευση για πότισμα ή κούρεμα. Κρατάτε τα καλά στοιχεία του χλοοτάπητα στον κήπο σας και την ομορφιά της φύσης που δίνει, ενώ απαλλάσσεστε από όλους τους μπελάδες. Φέτος το καλοκαίρι, σκεφτείτε σοβαρά να απολαύσετε τον κήπο σας με έναν συνθετικό χλοοτάπητα απο την εταιρεία Velentzas Home.

Pinterest
Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική