Σύστημα πιστοποποίησης Ποιότητας χαλιών Oeko-Tex

20/09/2022
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
oeko-tex Standard 100

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΤΙΚΕΤΑ  Oeko-Tex STANDARD 100

Εάν ένα κλωστοϋφαντουργικό προϊόν φέρει την ετικέτα STANDARD 100, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάθε στοιχείο αυτού του άρθρου, δηλαδή κάθε νήμα, κουμπί και άλλα αξεσουάρ, έχει δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες και ότι το προϊόν είναι επομένως ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το τεστ διεξάγεται από τα ανεξάρτητα συνεργαζόμενα ιδρύματα OEKO-TEX® με βάση τον εκτεταμένο κατάλογο κριτηρίων OEKO-TEX®. Στη δοκιμή λαμβάνουν υπόψη πολλές ελεγχόμενες και μη ρυθμιζόμενες ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Σε πολλές περιπτώσεις, οι οριακές τιμές για το STANDARD 100 υπερβαίνουν τις εθνικές και διεθνείς απαιτήσεις. Ο κατάλογος κριτηρίων ενημερώνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και επεκτείνεται με νέες επιστημονικές γνώσεις ή νομικές απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολο για τους κατασκευαστές και τους πελάτες να διατηρούν μια επισκόπηση της νομικής κατάστασης σχετικά με τις επιβλαβείς ουσίες κάθε μέρα. Οι ειδικοί μας από τα ινστιτούτα OEKO-TEX® το κάνουν για εσάς.



Ποια άρθρα μπορούν να πιστοποιηθούν;
Κατ 'αρχήν, όλα τα υφαντικά είδη σε κάθε στάδιο επεξεργασίας είναι κατάλληλα για πιστοποίηση STANDARD 100, ξεκινώντας από τα νήματα έως τα τελικά υφάσματα και τα τελικά αντικείμενα. Σύμφωνα με ένα αρθρωτό σύστημα δοκιμάζουμε κάθε συστατικό και συστατικό προτού επιτραπεί στο τελικό άρθρο να φέρει την ετικέτα STANDARD 100.

Αυτό περιλαμβάνει κλωστές, νήματα και κρόσια. Οι εκτυπώσεις και οι επικαλύψεις που εφαρμόζονται στο εξωτερικό υλικό ελέγχονται επίσης για επιβλαβείς ουσίες σύμφωνα με τα κριτήρια που ισχύουν γι 'αυτά. Είτε είναι χαλιά για παιδικό δωμάτιο, υπνοδωμάτια και γενικά για άτομα τα οποία εμφανίζουν αλλεργίες ή δερματικές ευαισθησίες πρέπει να φέρουν την εμπιστοσύνη σήματος STANDARD 100.

Παράδειγμα ενός πιστοποιητικού του οργανισμού Oeko-Tex στο οποίο αναγράφετε επάνω και ο αριθμός πιστοποίησης

Pinterest
Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική