Καθαρισμός χαλιών - μοκετών

20/09/2022
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
Στην Κατηγορία: Συμβουλές
καθαρισμός χαλιών

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΧΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΛΑ - VISCOUS - TENCEL - BAMBOO SILK - EUCALYPTUS - ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    Πως να το πλύνετε
    Τα λειαντικά καθαριστικά, το ζεστό νερό και ο καθαρισμός με ατμό μπορούν να καταστρέψουν τις ίνες. Επομένως προτείνουμε να καταφύγουμε σε πλυντήριο που ειδικεύεται στον καθαρισμό χαλιών.
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
    Για συνηθισμένο καθαρισμό, αρκεί η χρήση ηλεκτρικής σκούπας μέσης ταχύτητας (χωρίς βούρτσες). Περιοδικά, συνιστάται να ανακινείτε το χαλί με μεγάλη προσοχή, να αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα σκόνης και υπολειμμάτων. Για επίμονους λεκέδες, εφαρμόστε ένα μείγμα λευκού ξιδιού και νερού σε ίσα μέρη, πατώντας με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια ένα αφαίρεση λεκέδων σε αφρό σκόνης.
  •   
  • ΒΑΜΒΑΚΙ
    Πως να το πλύνετε
    Πλύνετε στο χέρι ή στο πλυντήριο σε μέγιστο 30 °. Μην εκθέτετε στον ήλιο για να αποφύγετε προβλήματα κιτρινίσματος. Επαγγελματικό πλύσιμο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πλυντήριο που ειδικεύεται στον καθαρισμό χαλιών.
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
    Για συνηθισμένο καθαρισμό, αρκεί η χρήση ηλεκτρικής σκούπας μέσης ταχύτητας (χωρίς βούρτσες). Περιοδικά συνιστάται να ανακινείτε το χαλί με μεγάλη προσοχή, να αφαιρείτε τυχόν σκόνη και υπολείμματα υπολειμμάτων. Για επίμονους λεκέδες, απλώστε ένα μείγμα λευκού ξιδιού και νερού σε ίσα μέρη πατώντας με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια ένα στεγνό ή αφαίρεση αφρού .

  • ΜΑΛΛΙ
    Πως να το πλύνετε
    Για πλύσιμο στο σπίτι, αραιώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα σε άφθονο νερό, καθαρίστε το χαλί με μια βούρτσα προς την κατεύθυνση του σωρού και στη συνέχεια ξεπλύνετε μόνο με νερό. Αφήστε να στεγνώσει στη σκιά. Για εξαιρετικό καθαρισμό, συνιστάται η χρήση ειδικών ρούχων για καθαρισμό χαλιών.
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
    Για συνηθισμένο καθαρισμό, αρκεί η χρήση ηλεκτρικής σκούπας μέσης ταχύτητας (χωρίς βούρτσες). Περιοδικά συνιστάται να ανακινείτε ανοιχτά τον τάπητα με μεγάλη προσοχή για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης και υπολειμμάτων. Για επίμονους λεκέδες, απλώστε ένα μείγμα λευκού ξιδιού και νερού σε ίσα μέρη πατώντας με ένα καθαρό πανί και έπειτα ένα στεγνό αφαίρεση.
  • POLYPROPYLENE / POLYESTER 
    Πως να το πλύνετε
    Για πλύσιμο στο σπίτι, αραιώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα σε άφθονο νερό, καθαρίστε το χαλί με μια βούρτσα προς την κατεύθυνση του σωρού και στη συνέχεια ξεπλύνετε μόνο με νερό. Αφήστε να στεγνώσει στη σκιά. Για εξαιρετικό καθαρισμό, συνιστάται να καταφεύγετε σε καθαρισμούς με ακάρετο ειδικά ρούχα.
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
    Για συνηθισμένο καθαρισμό, αρκεί η χρήση ηλεκτρικής σκούπας μέσης ταχύτητας (χωρίς βούρτσες). Περιοδικά, συνιστάται να ανακινείτε ανοιχτά το χαλί με μεγάλη προσοχή για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης και υπολειμμάτων. Για επίμονες κηλίδες, απλώστε ένα μείγμα λευκού ξιδιού και νερού σε ίσα μέρη, πατώντας με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια ένα στεγνό ή αφαιρετικό αφρού.

  • PVC - ΧΟΛΟΡΙΔΙΟ ΠΟΛΥΒΙΝΥΛ
    Πως να το πλύνετε
    Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα και ουδέτερο σαπούνι.
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
    Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα σε μέτρια ταχύτητα (χωρίς πινέλα). Χρησιμοποιήστε μια μαλακή σκούπα τριχών για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.
  • SISAL
    Πως να το πλύνετε
    Σε περίπτωση λεκέδων, αποφύγετε τον εμποτισμό του χαλιού. Προτείνουμε να απορροφήσετε το λεκέ με ένα πανί / σφουγγάρι και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε κανονική σκόνη ή αφαίρεση αφρού. Μην πλένετε σε νερό με πλήρη εμβάπτιση.
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
    Για τον συνηθισμένο καθαρισμό, αρκεί η χρήση μιας κανονικής ηλεκτρικής σκούπας ή μιας στιβαρής σκούπας. Για πιο λεπτομερή καθαρισμό, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό σαμπουάν για χαλιά.

  • ΦΥΣΙΚΟ / ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ / ΧΡΩΜΑ ΔΕΡΜΑ
    Πως να το πλύνετε
    Στην περίπτωση λεκέδων, αφαιρέστε τους το συντομότερο δυνατό, με επάλειψη με απορροφητικά φύλλα και στη συνέχεια με ένα ελαφρώς υγρό πανί με διάλυμα νερού και ουδέτερο σαπούνι. Τρίψτε ελαφρά προς την ίδια κατεύθυνση σωρού. Στεγνώστε γρήγορα με ένα πανί. Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία καθαρισμού ατμού. Αποφύγετε τα τυπωμένα δέρματα τυλιγμένα. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού, αποφεύγοντας έτσι τη μετανάστευση χρώματος.
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
    Για συνηθισμένο καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα.
Pinterest