Αντικωνωπικά συστήματα κουφωμάτων ή κοινώς κουνουπιέρες

05/05/2018
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
Στην Κατηγορία: Οδηγοί, Υλικά & Κατασκευή

Η κουνουπιέρες στα ανοίγματα των χώρου μας έχει γίνει πλέον απαραίτητες στη καθημερινότητα μας

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στον προσωπικό μας χώρο δεν είναι μόνο να αισθανόμαστε άνετοι και ασφαλείς αλλά κυρίως... να τον απολαμβάνουμε! Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που η ζεστή ατμόσφαιρα μας προσκαλεί να αφήσουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά για να νιώσουμε το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι, η ενόχληση από το “ξύπνημα” της φύσης είναι ιδιαίτερα έντονη ως και επικίνδυνη, ειδικά αν υπάρχει κάποιος αλλεργικός στα τσιμπήματα μέσα στο σπίτι μας. 

Πόσες φορές δεν θέλατε να απολαύσετε μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα στο σπίτι με αγαπημένους καλεσμένους και οι δυσάρεστοι μικροί μας φίλοι από την εξοχή σας στερούσαν την απόλαυση; Ή πόσες φορές δεν έχετε πέσει στο κρεβάτι με ανοιχτές μπαλκονόπορτες  για να νιώθετε την όμορφη καλοκαιρινή αύρα και το ενοχλητικό βούισμα -και κυρίως τσίμπημα- των κουνουπιών σας έκαναν αντί να απολαμβάνετε τον ύπνο σας να τα κυνηγάτε μέσα στο δωμάτιο όλο το βράδυ; 

Απολαύστε τη θαλπωρή του σπιτιού σας με ανοικτά παράθυρα όλο το 24ώρο

Για όλους αυτούς τους λόγους, γνωρίζοντας το πόσο σημαντική είναι η ηρεμία, η απόλαυση και η ασφάλεια, κατασκευάστηκαν τα σωτήρια αντικωνωπικά συστήματα, τα γνωστά σε όλους μας ως κουνουπιέρες. Η χρήση κουνουπιέρας είναι πλέον ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να κρατήσετε τα μικρά ενοχλητικά ζωύφια μακριά από το εσωτερικό του σπιτιού σας. Αντί να ψεκάζεστε με ένα σωρό αντικωνωπικά σπρέι για να απωθείτε τους απρόσκλητους “επισκέπτες”, η τοποθέτηση κουνουπιέρας θα σας δώσει την αποτελεσματικότερη λύση για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τόσο του οικιακού όσο και του επαγγελματικού σας χώρου. 

Τα συστήματα σήτας αποτελούν ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέσο προστασίας για τα έντομα, που συνδυάζουν άριστη λειτουργικότητα και προσδίδουν υψηλή αισθητική σε απλές κατασκευές όπως τα παράθυρα και οι πόρτες. Παράλληλα επιτρέπουν τον φυσικό αερισμό του σπιτιού όλο τον χρόνο, κρατώντας την ατμόσφαιρα ανανεωμένη και φρέσκια περιορίζοντας αποτελεσματικά την είσοδο σκόνης. Επίσης βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας ,καθώς με έναν αυτοαεριζόμενο, δροσερό χώρο αποφεύγουμε κατά πολύ τη χρήση κλιματιστικών στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. 

Οι κουνουπιέρες τοποθετούνται σε όλα τα ανοίγματα;

Τα αντικωνωπικά συστήματα κατασκευάζονται από εξαιρετικά σκληρό υλικό, στις ακριβείς επιθυμητές διαστάσεις σας και είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους κουφωμάτων, από ξύλινα μέχρι αλουμινίου ή πλαστικά. Επίσης υπάρχουν κουνουπιέρες με ειδικό φτερό για εύκολη τοποθέτηση σε ξύλινα κουφώματα, παλιά αλλά και καινούρια, ώστε να μπορεί να λειτουργεί το παντζούρι και το παράθυρο. 

Αντικωνωπικά συστήμα σε παράθυρο

Για τα παράθυρα η πιο συνηθισμένη σήτα που τοποθετείται είναι το ρολό κάθετης κίνησης. Η κουνουπιέρα κάθετης κίνησης βγαίνει σε οποιοδήποτε χρώμα και διάσταση επιθυμείτε, λειτουργεί χειροκίνητα και επαναφέρεται στην αρχική της θέση με τη χρήση ελατηρίου. Κατασκευάζεται από ειδικό αλουμίνιο και πανί fiberglass υψηλής αντοχής που δεν σαπίζει και δεν καίγεται. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί αντιανεμικό βουρτσάκι για αντοχή στις ανεμοπιέσεις. 

Κουνουπιέρα Plisse σε μπαλκονόπορτα

Στις μπαλκονόπορτες μια σήτα plisse οριζόντιας κίνησης αποτελεί την πιο συνηθισμένη επιλογή.  Η plisse σήτα, συγκεκριμένα, είναι μια από τις ιδανικότερες λύσεις για μεγάλες μπαλκονόπορτες σε χώρους με συχνή καθημερινή χρήση. 

Παρέχει υψηλή αντικωνωπική προστασία, ενώ η τεχνοτροπία που είναι κατασκευασμένο το πανί της προσφέρει μεγάλη αντοχή στον αέρα. Επίσης είναι πολύ χρηστική καθώς μπορείτε εσείς να ρυθμίσετε το σημείο που θα την αφήσετε, αφού δεν διαθέτει ελατήριο επαναφοράς. Είναι μια σήτα που προσφέρει μέγιστη λειτουργικότητα αλλά και κομψότητα. 

Κουνουπιέρα οριζόντιας κίνησης με ελατήριο

Η συρόμενη σήτα roller αποτελεί την πιο προηγμένη σήτα οριζόντιας κίνησης. Είναι πολύ εύκολη και αθόρυβη, ενώ επιτρέπει την κίνηση τόσο αριστερά όσο και δεξιά πάνω στον σιδηρόδρομο. Ένα προϊόν με υψηλή αντοχή στην ανεμοπίεση ιδανικό για πόρτες αλλά και για παράθυρα. 

Με μια κατάλληλη μελέτη μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό τύπο σήτας, που θα σας προστατεύει από κάθε είδους ενοχλητικό ζωύφιο που θέλει να εισβάλλει στον χώρο σας, εξασφαλίζοντας για εσάς και τους αγαπημένους σας έναν ήσυχο και ήρεμο ύπνο. Τα αντικωνωπικά συστήματα είναι μια μικρή επένδυση, ένα δώρο στον εαυτό σας, που σίγουρα θα κάνει τη ζωή σας πιο ξέγνοιαστη! 

Μπορείτε να δείτε κουνουπιέρες στην κατηγορία μας :

https://www.velentzas.com.gr/kounoupieres/ 

Pinterest