Πλαστικό δάπεδο LVT : Ευκολία, λειτουργικότητα, κομψότητα

26/01/2018
από ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
Στην Κατηγορία: Υλικά & Κατασκευή

Πλαστικό δάπεδο LVT:Ευκολία, λειτουργικότητα, κομψότητα

Να, γιατί το πλαστικό δάπεδο LVT είναι η καλύτερη επιλογή!

Το δάπεδο είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία που διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου είτε πρόκειται για σπίτι είτε για επαγγελματική στέγη. Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή του δαπέδου με το οποίο θα επενδύσετε το πάτωμα σας. Η ιδανικότερη ίσως επιλογή αυτή την στιγμή δεν είναι άλλη από το πλαστικό δάπεδο LVT το οποίο αποτελεί την πιο σύγχρονη λύση που μπορείτε να βρείτε αυτή την στιγμή διαθέσιμη στην αγορά και όχι άδικα.

Εύκολη τοποθέτηση.

Χωρίς καμία αμφιβολία το πλαστικό δάπεδο LVT είναι το πιο εύκολο και ασφαλές στην τοποθέτηση σε σχέση με ότι άλλο κυκλοφορεί. Μπορείτε να το βρείτε σε βανίλιες λωρίδες ή κανονικό πλακάκι και να το τοποθετήσετε κουμπωτό ή κολλητό. Όποιο τρόπο και να διαλέξετε συνήθως κατασκευαστικά διαθέτει αρμούς ώστε ο χρόνος τοποθέτησης να  είναι ελάχιστος και ιδιαίτερα εύκολο στο χειρισμό. 

Μάλιστα δεν λερώνει τον ευρύτερο χώρο κατά την τοποθέτηση του. Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν απαιτεί να υπάρχει μεγάλο ύψος για την τοποθέτηση του ώστε να σας βάζει σε περεταίρω έξοδα και έξτρα εργασίες προετοιμασίας του πατώματος. Σημειώστε επίσης στα πλεονεκτήματα του ότι ενδείκνυται και για χώρους όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο.

Δάπεδο εξαιρετικής ανθεκτικότητας.
Το κυριότερο ίσως χαρακτηριστικό του δαπέδου LVT είναι η  αντοχή στην καταπόνηση λόγω της ανάγλυφης επιφάνειας του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που είναι η καλύτερη επιλογή για κοινόχρηστους χώρους και χώρους ευρείας κυκλοφορίας όπως είναι καταστήματα, ξενοδοχεία και δημόσιοι χώροι.

Λειτουργικό δάπεδο.
Σε όλα τα παραπάνω θετικά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι αυτό το δάπεδο είναι αθόρυβο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε ενοχλητικούς ήχους καυτά την χρήση ακριβώς επειδή είναι πλαστικό.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι πρόκειται  για εργονομικό δάπεδο νέας γενιάς πράγμα που σημαίνει ότι  δεν καταπονεί το σώμα κατά το βάδισμα αντιθέτως προσφέρει μια πολύ ευχάριστη εμπειρία χρήσης ενώ είναι απόλυτα συμβατό με την ενδοδαπεδια θέρμανση εφόσον υπάρχει. Λόγο των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή του έχει ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ικανότητες.

Πάτωμα με ιδιαίτερη αισθητική.
Το δάπεδο LVT εξαιτίας της όψης του που είναι απομίμηση φυσικών υλικών όπως πέτρα και ξύλο μπορεί άνετα να πείσει ότι είναι αληθινό. Αυτό σημαίνει ότι η τοποθέτηση βινυλικων λωρίδων LVT σε απομίμηση ξύλου  μπορεί να προσφέρει στον προσωπικό ή τον επαγγελματικό σας χώρο την φινέτσα και την ζεστασιά ενός πραγματικά ξύλινου πατώματος ενώ αν επιλέξετε την απομίμηση πέτρας δεν έχετε τίποτα να στερηθείτε από το ατμοσφαιρικό κλίμα που αυτή δημιουργεί σε κάθε χώρο που τοποθετείται.

Ευκολία και στο καθαρισμό.
Κι όμως ένα τόσο αξιόλογο προϊόν όπως το πλαστικό δάπεδο LVT είτε σε λωρίδες είτε σε  πλακάκι είναι ιδιαίτερα εύκολο στο καθάρισμα καθώς δεν έχει επί της ουσίας καμία ιδιαίτερη απαίτηση επιπλέον σε σχέση με το συμβατικό. Ίσα - ίσα που η λεία και γυαλιστερή του επιφάνεια κάνει το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Με όσα προηγήθηκαν είναι πια οφθαλμοφανές ότι το πλαστικό δάπεδο LVT έχει να προσφέρει αρκετά στο χώρο σας και να σας βγάλει ασπροπρόσωπους για πολλά χρόνια.  Εσείς βρίσκετε μετά από όλα αυτά κάποιο λόγο να μην το επιλέξετε σήμερα;

Links

https://www.velentzas.com.gr/dapeda/

https://www.velentzas.com.gr/dapeda/epaggelmatika-dapeda/lorides-pvc-lvt/

 

Pinterest